Ons Bed and Breakfast Le Mouton Qui Rit (het lachende schaap) staat in het noordelijke puntje van de Haute-Saône in het dorp Mailleroncourt-Saint-Pancras (<200 inwoners) en ligt vlak bij de Route Soleil. De streek maakt nog deel uit van de uitlopers van de Vogezen en is bijzonder bosrijk.
De afstand met Nederland is 600km. (vanaf Utrecht) Dat maakt onze B&B een ideale tussenstop naar het zuiden (côte d'azur bijvoorbeeld) of voor een korte vakantie. Onze gasten genieten van de rust en stilte hier.
De karakteristieke Comtoise dorpjes maken een toertocht in de streek de moeite meer dan waard. De omgeving is ideaal voor wandelen, hardlopen, toeren met de fiets, motor of auto over de talloze landwegen. Het landschap is gewoon fantastisch mooi.

Het huis zelf stamt uit 1824, is tussen 2008 en 2010 rigoreus verbouwd en heeft daarmee alle moderne gemakken meegekregen. Toch hebben we het karakteristieke van het gebouw kunnen bewaren.
Buiten is een door zonnewarmte verwarmd zwembad, een groot terras, een weide en een boomgaard. Er is voldoende omheinde speelplek voor de kleinen. In de weide achter lopen onze schaapjes het gras kort te houden. Bij ons kunt u ook komen pottenbakken in het goed uitgeruste atelier.

De prijzen zijn "all-in" en het hollandse ontbijt met franse ingrediënten is met ovenvers brood van de warme bakker.

 • Zondag's morgens is de ontbijt traditie: crêpes, specialiteit van het huis! Moet niet, màg.
 • Bij voldoende belangstelling in het weekeinde: BBQ.
 • Voor de avondmaaltijd nodigen we u uit aan te schuiven aan onze Table d'hôtes. We eten meestal rond 19:00.

We spreken uiteraard Nederlands maar ook Français, English, Deutsch en Spaans

Kamers

Le Mouton Qui Rit heeft vijf kamers (waarvan 2 met drie bedden), elk met eigen wastafel, douche en toilet. Twee van de kamers zijn geschikt voor 3 personen.


slaapkamer

Meer plaatjes van de kamers? Neem eens een kijkje in ons foto album

 • voorzieningen

Onze trots: een keuken met alles erop en eraan!

keuken LMQR

klik hier voor ons foto album

Een grote eetkamer, tafel voor 12 personen, met een zitje om gewoon lekker lui te zitten kletsen of lezen. Dat kunt u natuurlijk ook op het terras doen, dat rondom de tuin gedrapeerd is.

eetkamer LMQR

klik hier voor ons foto album

Komt u in de winter periode? Het kan hier behoorlijk vriezen al is het kortstondig. Ons huis wordt voorverwarmd door de zonnecollector en bijgestookt op hout in de grote houtkachel. Houdt er dus rekening mee dat het huis afkoelt in de nacht. We voorzien u voor de nacht dan van  electrische bijverwarming, maar er is geen magisch knopje waarmee de temperatuur geregeld wordt ;=)

overige voorzieningen in onze B&B:

muziek installatie
wasmachine, strijkijzer etc.
huisbibliotheekje met:

stafkaarten van de directe omgeving,
informatiemap over wat er te doen of te zien is in de streek (klik op toerisme)
boeken van uiteenlopend genre

Gratis gebruik van Wifi en zwembad (verwarmd door een zonnecollector).

LMQR zwembad

BBQ
Tuin met groot terras
Afsluitbare garage
Stalling met een plek voor natte kleren en laarzen
Kinderstoel
Bord spellen
Er is geen TV

 • Inloopatelier

Creatief kunt u zijn in ons inloop atelier. Hier kunt u een dagdeel of dagen komen pottendraaien of handvormen. Of gewoon lekker kletsen en koffie leuten. Alles is er, maar u kunt ook eigen spullen of klei meenemen. Afhankelijk van uw verblijftijd kan het ook gebakken worden. Voor langer verblijf vraag ons een prijs inclusief logies, half of volpension is mogelijk.

 • prijzen
Kamer 62
Kamer 1 persoon 39
Extra bed 19
Vrienden op de Fiets per volwassene

22.50

Vrienden op de Fiets per kind 12.50
Diner, kinderen < 12 a 50% 24
Walk in Pottery workshop
per morning / afternoon
24
Tourist Tax pp/pn 1

Kamers
De prijs is inclusief ontbijt. Wij kennen geen seizoens toeslag en zijn het hele jaar voor u open. Voor een langer verblijf of meerdere kamers vraag ons om een korting.

Ontbijt
Verblijft u in de B&B dan is het ontbijt inbegrepen. In alle andere gevallen geldt een ontbijtprijs, zie boven.

Diner
Een diner bestaat uit drie gangen en een halve fles wijn pp. Bij boeking svp opgeven en vermelden of er met het eten ergens rekening mee gehouden moet worden. Bijv. allergieën, gluten, of lust ik niet of juist: lust ik graag.

Spa / Hot tub
Er is een spa / hottub met bubbels beschikbaar voor max 6 personen. De spa graag 5 uur van te voren reserveren ivm met het opwarmen. Informeer bij de eigenaren over tijden. Natuurlijk overbodig maar we hechten zeer aan de spa etikette.

Check in / check out
Aankomst na 16:00 en vertrek voor 11:00

Wilt u meer informatie? Gebruik dan het contact formulier of bel

Donateurs van Vrienden op de Fiets
Vermeld bij het eerste contact dat u lid bent van VodF en toon deze bij aankomst.
Realiseer ook dat volgens de voorwaarden van de vereniging VodF u op eigen spierkracht bij ons dient te arriveren en te vertrekken. Dus fietsend of lopend. Er is altijd wel een slaapplek te regelen mocht u niet zeker zijn van uw aankomst op een bepaalde dag.

Vrienden van Le Mouton
Bent u lid van de Vrienden van Le Mouton Qui Rit dan ontvangt u een speciale prijs.

Last minute
Last minute boekingen zijn alleen in overleg mogelijk.

terug | hoe kan ik reserveren of betalen? | Bellen | Mailen

 

Appartement

 • beschrijving
  Het appartement heeft een slaapkamer voor 4 personen en een zit slaapkamer voor 2 personen. Het heeft een keuken, luxe douche en toilet. In overleg kunnen voor een kleine toeslag extra slaapplaatsen worden gecreëerd.

plattegrond appartement

LMQR_app2_kitchenette

LQMR_ap2_kamer

sleepingroom appartment sleepingroom appartment
 • voorzieningen

   WiFi gratis
   zwembad

   LMQR zwembad

   BBQ
   Stalling met een plek voor natte kleren en laarzen
   Kinderstoel beschikbaar.

   Er zijn veel spellen aanwezig

   Er is geen TV
 • prijs
Low Season Sept / May 255
High Season Jun /Aug 355
One night or more 72
Cleaning 25
Safety deposit 50
Breakfast pp 5
Dinner, kinderen < 12 a 50% 24
Walk in Pottery workshop
per morning / afternoon
24
Tourist Tax pp/pn 1

De bedragen zijn in euro's per week
De week (7 nachten) loopt van zaterdag 16:00 tot zaterdag 11:00. Wij zijn daar, waar mogelijk, flexibel in. Bijvoorbeeld een week beginnend op zondag.

Per nacht? Kan ook, zie hieronder voor details.  

 • reserveren

Als u reserveert vragen wij u om een voorschot van 30% van de huursom + borgsom en schoonmaak kosten, dat zet uw reservering om in een definitieve boeking.
Reserveert u voor een of enkele nachten dan vragen wij u het logies vooruit te betqlen.

Tenminste een maand voor de aanvang van uw verblijf betaald u het restant op onze rekening. Boekt u in de maand voorafgaand aan uw verlijf dan dient het gehele logies bedrag inclusief borg en schoonmaak op onze rekening gestort te worden.

Kort verblijf.
Het is mogelijk het appartement voor een lang weekeinde of enkele nachten te huren. Een en ander is afhankelijk van de beschikbaarheid. U kunt altijd even bellen of mailen voor de beschikbaarheid van het appartement of kamers. De prijs is per nacht op basis van 4 personen. Voor elke persoon meer geldt een toeslag. Wij kunnen indien gewenst uw ontbijt verzorgen een en ander na overleg vooraf.

Misschien ten overvloede: een reserverings- of informatie aanvraag is geen boeking en er wordt geen optie op het appartement gegeven in het hoogseizoen. Een reservering wordt pas een boeking als alle afgesproken bedragen zijn betaald.

Zie voor details over betaling onze betaal informatie pagina

TIP: Lastminute boekingen zijn mogelijk als kamers of het appartement of de gîte beschikbaar zijn. Bel

 • bijzonderheden
  Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van het atelier om te boetseren, pottenbakken, handvormen of beeldhouwen. Informeer bij de gastheer.
 • Er is een spa / hottub met bubbels beschikbaar voor max 6 personen. De spa graag 5 uur van te voren reserveren ivm met het opwarmen. Informeer bij de eigenaren over tijden. Natuurlijk overbodig maar we hechten zeer aan de spa etikette.
 • Het arrangement is gebaseerd op Self-Service. U koopt uw eigen eten in en bereidt uw eigen maaltijden in de kitchenette. (de gastheer heeft een lijstje met restaurants in de buurt
 • Aan het einde van de week maakt u het appartement veegschoon en haalt de bedden af. Als u bedden e.d. heeft verschoven wilt u deze dan terugplaatsen? 
 • Aan het einde van de week lopen we samen even door het appartement zodat we de volgende gasten precies dezelfde service kunnen bieden als u heeft gehad. Bij eventuele schade maken we afspraken voor de eindrekening en wordt de borgsom op uw rekening terug gestort.

terug | hoe kan ik reserveren of betalen? | Bellen | Mailen

Gîte

Bent u met een grotere groep? Dan is het is mogelijk het gehele huis als een gîte te huren. Eventueel inclusief het appartement. De maximale capaciteit komt daarmee op 18 slaapplekken.

foto album

 • beschrijving

De gîte bestaat uit 5 ruime (25m2) slaapkamers, alle kamers hebben hun eigen hang-leg-kast, douche en toilet. Een grote moderne keuken, eetsalon, terras, zwembad, garage. Het zwembad en de tuin worden door alle gasten die in het gebouw verblijven gebruikt.

Extra slaapruimte kan in overleg worden gecreëerd.

Overige voorzieningen:

  gratis internet & Wifi
  zwembad
  wasmachine
  strijkplank +ijzer
  drooglijnen
  terras
  spellen
  muziek installatie
  tuin
  BBQ
  garage, met een plek voor natte kleren of vuile laarzen
  werkplaats

 • prijzen
Low Season Sept / May 795
High Season Jun /Aug 995
Xmas / Silvester per night 400
Cleaning 75
Security deposit 100
Walk in Pottery workshop
per morning / afternoon
24
Tourist Tax pp/pn 1

De prijzen zijn per week, gebaseerd op 10 personen. Voor extra slaapplekken is er een toeslag. Er zijn maximaal 2 extra bedden beschikbaar.

De week loopt van zaterdag (aankomst na 16:00) tot zaterdag (vertrek voor 10:00), afhankelijk van reserveringen kan daar flexibel mee omgegaan worden.

In principe is de gite ook te huur per nacht, met een minimum verblijf van 2 nachten. Neem svp contact met ons op.

Bekijk Beschikbaarheid Gite

 • reserveren

Als u reserveert vragen wij u om een voorschot van 30% van de huursom + borgsom en schoonmaakkosten, dat maakt uw reservering definitief.
Tenminste een maand voor de aanvang van uw verblijf maakt u het resterende bedrag over op onze rekening.

TIP: Lastminute boekingen zijn altijd mogelijk als kamers of het appartement of de gîte niet is verhuurd in die periode.

Bel of email ons even

Zie voor details over hoe u kunt betalen onze betaal informatie pagina

 

bijzonderheden

Het arrangement is gebaseerd op Self-Service. U koopt uw eigen eten in en bereidt uw eigen maaltijden in de moderne keuken (vaatwasser - oven - magnetron).

Aan het einde van de week ruimt u de gite op, zorgt dat alles weer op zijn oorspronkelijke plaats staat en ligt, maakt de gîte veegschoon en haalt de bedden af. Als u bedden of meubels e.d. heeft verschoven wilt u deze dan terugplaatsen?

Aan het einde van de week doen we samen de eindcontrole en nemen de eventuele schade en inventaris op, trek hiervoor ongeveer 15 minuten uit. Als er nadien tijdens onze voorbereiding voor de volgende gasten nog andere bijzonderheden optreden wordt u daarvan onmiddellijk op de hoogte gesteld. De borgsom wordt verminderd met de eventuele schade op uw rekening teruggestort.

terug | hoe kan ik reserveren of betalen | Bellen | Mailen


Atelier

De gastheer van de Le Mouton Qui Rit is tevens een enthousiast pottenbakker en stelt zijn atelier graag open voor gebruik door gasten. Er wordt uitgegaan van zelfwerkzaamheid, beperkte begeleiding kan gegeven worden. U kunt draaien, handvormen en boetseren. En natuurlijk kunt u ook uw eigen klei en glazuren meenemen. Veel is mogelijk.

Er zijn 2 draaischijven, gereedschappen, plakkenwals, strengenpers, klei, een elektrische oven en een op gas gestookte raku oven.
Glazuren doen we in overleg.
Het eventueel nasturen (op eigen risico) van uw werk kan tegen kostprijs.

De prijs is per dagdeel inclusief gebruik materiaal.

Kuilvuur wordt gedaan bij voldoende belangstelling of als er sowieso een op de planning staat, meestal in het weekeinde. Is altijd gezellig zo met zijn allen eromheen en leuk om dat eens te beleven.

kuilvuur 2010

terug | Bellen | Mailen

 

Table d'hôtes

Wij zijn uw kok!

's Avonds rond 19:00 kunt u aanschuiven bij het diner of table d'hotes. Meestal vraag ik er wel naar tijdens het reserveren. Ook al huurt u het appartement of de gite, of blijft u meerdere nachten bij ons dan kunnen in wij in overleg voor u het diner op de eerste avond verzorgen.

Een diner bestaat uit 3 gangen inclusief een fles wijn per twee personen. We koken graag, en zoveel mogelijk met lokale producten uit het seizoen. We voeren een internationaal menu met uiteraard een flinke vleug Frans.

Als u aan kunt geven wat u niet lust, of er een allergie is (melk, gluten, chocola...), of vegetarisch eet, dan wordt het menu in overleg aangepast.

Komt u later dan verwacht, geen probleem, waarschuw ons en bel dan even +33 384743907.

Kinderen < 12 jaar half geld.

Uit eten gaan!

U kunt natuurlijk ook een van de restaurantjes uit de buurt proberen. Dit zijn onze aanraders

terug | Bellen | Mailen

Email

contactformulier

Telefoon

+33 384 743907 of +33 640462758, laat dan svp een bericht achter of stuur een mailtje. Wij spreken vloeiend nederlands.

Adres

15 Rue Fontenois
70210 Mailleroncourt-Saint-Pancras
France

GPS & Route

GoogleMaps

N 47.92104 - E 6.13312

Ons huis staat in de regio Franche Comte, in het noorden van de Haute Saône aan de uitlopers van de Vogezen. Op ongeveer 600km vanaf Rotterdam of Utrecht, prima in 7 uur te rijden. Vanuit Brussel is het ongeveer 4 -5 uur rijden.

france

DISTANCES TO OTHER CITIES
Paris At 350 east of
London 740
via tunnel it takes about 8hrs driving

Utrecht 600 about 6 hours driving
A31 45
E25 25 route soleil
Epinal - Vesoul 40 TGV
Gray, Langres, Gerardmer, la Bresse (ski) 80
Dijon, Besançon, Nancy 100

Fietsen

De route uit het boekje van uitgeverij Benjaminse Eindhoven- Compostella of Barcelona (Spanje) voert u door ons dorp pal over de straat waar Le Mouton Qui Rit aan ligt. Ook staan we in de lijst van de 100cols. Er zijn prachtig uitgevoerde rittenkaarten hiervoor in de boekhandel of bij de stichting Vrienden op de Fiets te krijgen.
U kunt natuurlijk ook de trein tot diep in de Ardennen nemen en dan daar de route oppakken. Veel fietsende gasten nemen de trein of vliegtuig naar het zuiden en fietsen terug naar Nederland via ons.

Tip: we horen veel goede berichten over treinreiswinkel die schijnen treinenreizen met fietsen wel te kunnen regelen waar de NS het laat afweten.

Donateurs van Vrienden op de Fiets: neem svp uw donateurskaart mee. Realiseer ook dat volgens de voorwaarden van de vereniging VodF u op eigen spierkracht bij ons dient te arriveren en te vertrekken. Dus fietsend of lopend. Er is altijd wel een slaapplek te regelen mocht u niet zeker zijn van uw aankomst op een bepaalde dag.

Trein

Met de trein kunt u vlak bij ons komen.

De meest optimale route is de HSL naar Paris Nord, lopen naar station Paris Est is een blok. Vanuit Paris Est neemt u de TGV naar Épinal, reis eventueel door naar Bains Les Bains. In Epinal kunt u een auto huren en naar ons rijden. Epinal ligt ongeveer 43km van ons af. Er kunnen volgens onze informatie slechts onder bepaalde omstandigheden / voorwaarden fietsen mee in de TGV (treinreiswinkel). Vanuit Paris Est kunt u dan beter met de SNCF gaan.
Tip: treinreiswinkel.
Woont u in het oosten van NL dan kunt u ook op Freibourg aankoersen, de ICE stopt in Nijmegen. In Freibourg kunt u een auto huren en naar ons toe rijden. Dat is dan nog zeker 180km. Dus misschien via Utrecht toch beter.

Tip: hoe vroeger u uw kaartjes besteld des te lager liggen de prijzen.

Onze (auto)pasagiers capaciteit is beperkt tot 4 passagiers. We kunnen u van het station in Epinal of Vesoul komen op halen. Hiervoor vragen wij aan u een vergoeding van 40E per rit.

Vliegen

U landt op Charles de Gaule. Neem vandaar de metro, bus of trein naar Paris Est. Overstappen op de TGV die vertrekt vanaf Paris Est richting Épinal.
Of u vliegt in via Lyon of Dijon en neemt de TGV naar Vesoul

In Épinal of Vesoul kunt u een auto huren. Reserveer vroegtijdig!

Tegen een vergoeding van 40E halen we u op van het station. Max 4 passagiers. 

Auto

Stel uw navigator in voor voor Mailleroncourt-Saint-Pancras (inclusief de streepjes).

of rechtstreeks GPS: N 47.92104 - E 6.13312

GoogleMaps

Kies dan rue Fontenois nummer 15

Soms staan er in de lijst afwijkende straatnamen. De namen die we tot nu toe gevonden hebben heten:

  • route fontenois (la ville)
  • chemin de fontenois
  • rue fontenois la ville

  en varianten daarvan.

Bij verouderde systemen moet u, voordat u de straat kunt vinden, ook nog van kaart veranderen. Kies voor de kaart Frankrijk.

terug

Routebeschrijving

GoogleMaps

Vanuit het Noorden

Van Rotterdam of Utrecht rijdt u richting Luxemburg (goedkoper tanken - er zijn twee pompstations)

 • Volg richting Metz, Nancy, Epinal, Becanson, Vesoul, St. Loup sur Semouse
  • voor de hypermarche vlaggen, op de rotonde 2e exit rechts naar Vauvillers (de D64 gaat na een paar kilometer over in de N417.
 • U kunt bij Nancy ook kiezen de tolweg A31 te blijven volgen (richting Langres).
 • Neem de afslag Val de Meuse exit 8.
 • Volg richting Dammartin-sur-Meuse / Bourbonne-les-Bains dat is de weg met wegnummer D417. Deze weg blijft u volgen ri. Vauvillers
 • In Vauvillers volgt u St. Loup-sur-Semouse dan komt u na 5 km vanzelf in Mailleroncourt-Saint-Pancras aan. Vanaf Val de Meuse is dat is ongeveer 54 km.
 • Volg het bordje LMQR (Le Mouton Qui Rit) ri. Fontenois la Ville

Vanuit het zuiden

 • Rijdt u vanuit het zuiden naar Le Mouton Qui Rit?
 • kies dan voor u de rondweg Lyon oprijdt voor de richting Bourg-en-Bresse / Besançon.
 • Een afsteek kunt u maken door de afslag richting Vienne / Ponte Éveque (D75c / D75 ) te nemen. Dan komt u uit in Saint-Quentin- Fallavier

  Dat sluit aan op de A43 en afslag A432 of u kiest in Falavier voor de D65- Crémieu / Langieu, dat sluit weer aan op de A39

  Kies richting Besançon via Bourg-en-Bresse / Lons-le-Saunier

 • Neem bij Besançon richting (Epinal) Vesoul
 • Vanuit Vesoul richting St. Loup-sur-Semouse; dat is een mooie binnendoorweg.
 • Volg dan richting Vauvillers, na ongeveer 12 km komt u in Mailleroncourt-Saint-Pancras aan. (100KM vanuit Besançon)

   Bij Lyon kunt u er ook voor kiezen om via de A31: Dijon / Langres / Val de Meuse exit 8 en dan over de N417 naar Le mouton Qui Rit te rijden. Dat is wel een stuk om maar vergissen is praktisch onmogelijk

-o0o-

 • In Mailleroncourt-Saint-Pancras aangekomen slaat u bij de kerk richting Fontenois la Ville af.
 • Ons naambordje met "Chambre d'Hôtes LMQR" staat op de hoek van die afslag - zie foto hieronder.

LMQR

 • De straat die u inrijdt heet "Grande Rue". Na ongeveer 200m - bij het stadhuis: de Mairie (foto) - wordt de naam "rue Fontenois"

  mairie mailleroncourt
  de mairie; foto WvdM ©

 • Le Mouton Qui Rit is op nummer 15, na ongeveer 250m aan de linkerkant.

  le mouton qui rit
  Le Mouton Qui Rit B&B

terug

-o0o-

Raadpleegt u ook eens de site: gpsunderground . Diverse hints en tips en verwijzingen naar nieuwe kaarten zijn daar te vinden.

 • Met het gratis programma "Tyre" kunt u perfect routes uitzetten.
 • Op het internet staan diverse routeplanners,(GoogleMaps) meestal worden daarbij als extra de radarposten vermeld.
 • Tip voor motorrijders: heel tricky zijn de radar posten soms omgedraaid zodat ze u toch nog van achteren fotograferen.
 • Rij veilig.

terug